Kaupungilla matka taittuu usein autossa. Auto suojaa auringon polttavalta kuumuudelta. Liikenne on edestakaisin vyöryvää automassaa, jossa jokainen voi valita oman suuntansa. Autoja tulee vastaan etu- ja takaperin, u-käännöksiä tehdään sujuvasti keskellä katuja, muusta liikenteestä huolimatta.

Katuja koristavat valkoiset autot.

Auto1.jpg

Valkoisia henkilöautoja on kaikkialla. Joukosta erottuvat keltaiset ja vihreät taksit. Keltaisilla sopii kenen tahansa matkustaa, vihreitä takseja ajavat naiset ja matkustajia ovat myös naiset. 

Auto2.jpg

Kuten kaikella muullakin, myös valkoisilla autoilla on tarina. Iranissa on eletty talouspakotteiden alla vuosia. Autot ovat arvokasta päivittäistavaraa, joiden korjaaminen on vaativampaa silloin, kun maan materiaalit on kaikki tuotettava oman maan rajojen sisällä. Kun kaikki autot ovat valkoisia, myös valkoisia varaosia on helposti saatavilla. Naarmut autojen pinnoilla on helppo peittää valkoisella maalilla.

Auto4.jpg

Vaikka liikenteessä jokaisella näyttää olevan omat sääntönsä, pelti ei kuitenkaan näytä kaupungilla kolisevan. Täällä tiedetään, miten liikenteessä selviää. Valitettavasti liikenneonnettomuudet ovat kuitenkin yleisiä, kuten monessa muussakin maassa maailmalla.

566.jpg

Päivän 4 sanani on "valkoiset autot".