Huomaan, että blogini täyttyy kuvista erilaisista ruoista. Mutta näin on taas tänään: minun on pakko puhua kebabista, sillä sitä on joka paikassa!
Kebab on täällä juhlaruoka. Sitä löytyy joka ravintolasta ja sitä tarjoillaan myös ramadan-ajan "efter"-illallisilla. Efter-illallisille kokoonnutaan klo 20.45, iltarukouksen jälkeen. Siellä syödään niin että napa rutisee koko päivän paastoamisen jälkeen. Illallinen alkaa aina samoilla makeisilla ja teellä, jonka jälkeen tarjotaan keittoa ja sitten -tietenkin- kebabia.
On lammaskebabia, kanakebabia, naudanlihakebabia ja tietenkin myös eri lihoista yhdisteltyjä kebabbeja.
Kebabia tehdään myös picniceillä, jollaisia näkyy efter:in aikaan jokaisessa puistossa. Perheet kokoontuvat yhteen, levittävät picnic-pöytäliinat ja välineensä ympärille ja aloittavat syömingit, jota kestää puoliyöhön asti. Matkailijat saavat syödä myös päiväsaikaan. Silloin voi istahtaa vaikka puistoon ystävien kesken kebabia grillaamaan.
Myös kotona monella on grilli, jossa voi puuhiilten avulla kebabia grillailla.
Tämän päivän sanani on "kebab".
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.